Sy kläder till dina barn

Under åren har vi konsumenter blivit alltmer kvalitets- och miljömedvetna. Även om statistik och attitydundersökningar tyder på att vi börjat tänka mer skonsamt så verkar det som om samhället i praktiken går tvärtemot vad vi önskar. Många samhällsdebattörer beskriver vår tillvaro som ett konsumtionssamhälle där vi köper en sak ena dagen för att slänga den nästa dag.

Vi testar att sy!

guldtygTyvärr finns det en fortsatt tendens att slösa med det mesta och kläder är knappast ett undantag. Hur vore det egentligen om vi skulle tänka oss att låta bli att köpa kläder för en stund? Ponera att vi testar att sy våra barns kläder. Det är egentligen inte så svårt.

En klänning till lillan

Låt oss gå till verket och sy en liten kjol till lillan som precis fyllt 4 år. Förutom nål och tråd måste vi först välja ett tyg. Hitta en färg som faller dig i smak. Det finns gott om textilaffärer och priserna är för närvarande mycket fördelaktiga med tanke på att så många länder säljer tyg till Sverige från hela världen. Finn sedan ett mönster som du gillar, så att du vet vilka bitar som klänningen skall innehålla. Du hittar all inspiration på nätet och mycket hjälp får du från de många bloggarna som handlar om att sy kläder till småbarn. Mönsterdelarna lägger du sedan ut på tyget och klipper runt dem. Därefter börjar arbetet med att sy.

Klokt med en symaskin

För att sy måste du helst ha en anständig symaskin. Den investering kommer du garanterat ha att sparat in om du kommer in i syprocessen. Det finns symaskiner från de mest välrenommerade märkena till billigare och märkeslösa symaskiner som också kan fungera bra.