Piffa upp barnens maskeradkläder!

födelsedagsfest med utklädning

Bland det roligaste man kan göra som barn är att klä ut sig till olika karaktärer, att låta fantasin flöda fritt iklädd sin favoritkaraktärs kläder. Självklart kan man ha en utklädningslåda hemma med blandade roliga kläder men om det är en riktig maskerad planerad, då är det bäst att gå steget längre.

Modifiera existerande dräkter

Har man inte riktigt tid att sy en hel dräkt men fortfarande vill ha en som är lite unik kan det vara en idé att modifiera en köpt dräkt från till exempel Barnkalaset.se. De har en bra blandning av olika maskeraddräkter, ansiktsfärger och tillbehör som inte spräcker plånboken. Börja med att gå igenom sidan och se vilken typ av dräkt ditt barn vill ha, tänk sedan igenom hur du skulle vilja förbättra den, gå igenom tillbehören på sidan och se om det finns något där som skulle passa att lägga till. När du väl har dräkten framför dig och testat så att den passar på ditt barn så är det dags att modifiera!

Möjliga modifikationer kan vara något så enkelt som att brodera in initialerna på något passande ställe eller att byta ut en del av dräkten med ett tyg som passar bättre. Ibland kan köpta dräkter sakna någon viktig attiralj som ett vapen eller liknande, då kan du göra det till ett syprojekt. Rita ut designen på svärdet eller vad det nu kan vara på dubbelvikt vitt tyg. Klipp ut runt den med sömsmån och någon centimeter extra avstånd. Vänd tygbitarna så att avigsidorna är utåt, sy ihop, vänd ut och in, fyll med stoppning. Helt plötsligt har du ett kudd-vapen, kuddkrigen kommer aldrig bli sig lika!

Sy från grunden

Om du väljer att sy själv från grunden är möjligheterna så gott som oändliga, bortsett från din tid, din plånbok och din fantasi så finns det ingenting som stoppar dig. Många kostymer kan dessutom vara väldigt enkla på alla tre av dom fronterna.  Det finns allt från den allra enklaste, spöket, till de lite något med avancerade men fortfarande enkla som en Jedi rock. Här är det svårt att ge några konkreta tips annat än att prata med ditt barn och lista ut vad hen vill ha, sök reda på ett bra mönster eller om du kan, gör ett själv eller modifiera ett befintligt. Svårare än så är det egentligen inte. Det tar bara mycket längre tid än att köpa färdigt.