Kalas för barnen – en komihåglista

children party fest kalas barn_617919554

Som förälder vill man fira sina barn stort och låta dem få ta centrum under alla stora högtider. Det känns också viktigt att skapa fina kalas och fester för barnen. Vad är det du ska tänka på inför ett barnkalas, ett disco eller helt enkelt en högtid?

Maten

Om fler barn ska vara med gäller det att höra av sig till föräldrarna i tid. Egentligen är det så klart föräldrarnas ansvar att höra av sig om barnen behöver specialkost, men en del kanske glömmer och behöver bli påminda. Skicka ut inbjudningar, det kan vara via sms till föräldern om det underlättar, och poängtera vad du kommer att bjuda på och ber föräldrar att meddela om allergier, religiösa restriktioner eller medvetna val såsom vegetarian.

Aktiviteter

exempelvis Halloweenkalas är det lätt att veta vad man ska bjuda på och vad barnen kan göra: allt ska trots allt gå i skräckens tecken (barnanpassat, så klart!). Men hur gör du på ett vanligt barnkalas eller en utedag med andra barn? Du kan hitta många sajter på nätet som ger bra tips på lekar och liknande. Annars kanske det räcker att ta med en fotboll eller bjuda in barnen till att själv komma med förslag på vad de vill göra. Ha alltid en aktivitet i bakfickan ifall de börjar se uttråkad ut!