Hur klär man sig på jobbet?

skålar på jobbet

Förmodligen är det inte många som planerar exakt vad de skall ha på sig för kläder inför morgondagens arbete. Vi lever i ett samhälle där konsumtion och produktion går i en rasande fart framåt. Folk har knappt tid att reflektera över saker som att klä sig väl när man går till jobbet. Vi väntar tills det är morgon och gör valet raskt framför spegeln. Hur klär man sig på ? Vad gäller för dig, givet din arbetssituation? Låt oss titta lite närmare på saken.

Lite inspiration

Faktum är att klädsel är viktigare än man tror i jobbsammanhang. Utan att du vet så är det många som observerar dig – i synnerhet din chef eller dina närmsta kollegor. Nedan följer tre uppslag som kanske kan hjälpa dig på traven om du kört fast.

Kavaj – En lite knallig kavaj är aldrig fel. Varför inte testa något i rött eller någon annan skarp färg som kan kontrasteras till ett vitt eller ljust plagg. Kavajen utstrålar att det är ordning och reda på dig och satsar du på lite färg så är intrycket att du både är skärpt och på glatt humör. Variera med kavajer som gärna är lite ”loose”. Utbudet hittar du billigt på exempelvis Gina & Tricot eller H&M.

Rutig skjorta – En rutig skjorta är alltid ett friskt inslag att varva vardagen med på jobbet. Du kan förslagsvis para ihop den med finbyxor eller chinos som är lite kortare skurna. Till plaggen bär du pumps som skapar en aningen formellare look.

En kostym – Testa emellanåt en stilren kostym. Införskaffa tre basfärger såsom svart, mörkblå och vit. En kostym lämpar sig perfekt för de viktigare mötena såväl internt som med kunder. Prismässigt går det att komma undan med billiga kostymer hos MQ eller Lindex.