En härlig halloweenfest för barnen

Halloween Party

När barnen blir lite äldre kan man börja skapa en lite läskigare Halloween utan att de blir rädda på riktigt. Bjud in barnens kompisar på en helkväll och dekorera rummet med våra smarta tips. 

Hitta dekorationerna

De bästa dekorationerna hittar man på barnbutiker: de är läskiga men också för barn. En butik som tar det här med Halloween på barnsligt allvar är www.kalaskungen.se. Du hittar inte bara dekorationer, du kan också köpa plasttallrikar för att slippa diska och hitta roliga detaljer till bakningen. Apropå det…

Baka till festen

Runt Halloween kan du hitta svart karamellfärg i butikerna. Gör en klassisk muffinssmet, du hittar ingredienser på www.tasteline.com, men droppa i lite karamellfärg för att göra helsvarta muffins. Dekorera med svart chokladfrosting eller annan smak som du vet att barnen uppskattar. Dekorera dem med små dödskallar och halloweenpumpor på pinne som går att köpa hos Kalaskungen.

Skoj på kalaset

När alla barnen är samlade och mumsar muffins, är det dags att tänka på underhållningen. För äldre barn passar det utmärkt att ha en liten skattjakt efter mörkret. Om du har en källare kan du ge göra en karta över den och ge dem några ficklampor. Saknar du källare kan du istället välja trädgården eller lekparken en bit.

Glöm inte bort att ta med barnen ut för Bus eller Godis. Fenomenet att ge godis till utklädda barn är inte lika populärt här som i Amerika där traditionen började, men i större städer och villaområden kan man ändå få napp. Ett annat alternativ är att gå genom området några dagar innan och dela ut godis till grannarna och fråga om de kan ge godiset till barnen när ni kommer på Halloween: du garanterar att barnen får sitt lördagsgodis och att alla blir nöjda.